EUROPAPIER-JEV DESIGN & PAPER BLOG JE NAZAJ S SVEŽIM, NOVIM IZGLEDOM

Design & Paper blog, ki je z delovanjem pričel leta 2012, proslavlja vse teme, povezane z oblikovanjem in papirjem. Ustvarili smo ga, da bi z ljubitelji papirja delili našo strast do odličnega oblikovanja, kreativnih papirjev in tiskanja. Design & Paper blog prav tako služi kot interaktivna platforma za oblikovalce, umetnike, ilustratorje, tiskarje in obrtnike, ki so dobrodošli, da svoja dela delijo z nami.

"Letošnje leto je bil čas za spremembo vizualne podobe v smer trenutnih digitalnih trendov. Želeli smo osvežiti videz bloga in hkrati ohraniti odličen standard vsebine ter strast do oblikovanja in papirja, ki je v osrčju projekta. Tako se je začel proces združitve ekipe in ponovnega razmisleka o vsem od začetka." - Sandra Schmidt, Business Lead Design, Europapier International AG.

Kaj se je spremenilo?

S prehodom od tradicionalne postavitve bloga z neskončnim drsenjem do bolj odzivne postavitve, je bil naš namen izboljšati funkcionalnost in hkrati ustvariti čist, sodoben design, kjer so v ospredju vizualni elementi. Pri odprti in organizirani postavitvi imajo uporabniki široko izbiro nad vsebino - naj gre za iskanje specifičnih informacij ali zgolj za iskanje navdiha. Prvotna zamisel, da se preide na "grid-based" postavitev, je prišla s področja tiska, pri katerem revije in časopisi postavljajo svojo vsebino po dobro strukturirani hierarhiji. Za nas je bila pomembna funkcionalnost spletne strani, minimalističen izgled in uporaba animacij. Nova zasnova nas je tudi navdihnila, da se vrnemo k prvotnemu logotipu, ki združuje odebeljeno sans-serif tipografijo in znak "&" v navadni sans-serif tipografiji.

Poleg tega smo zaradi potrebe po poenostavitvi in posodobitvi trenutne vsebine zmanjšali število blog kategorij in ustvarili nove kategorije. Nove kategorije, PAPER, PRINTING+FINISHING so mesto, kamor so bralci vabljeni, da pridobijo navdih in know-how od strokovnjakov iz industrije. Nova uporabna kategorija je tudi PUBLISHING, kjer lahko bralci pridejo v stik z najnovejšimi knjigami in revijami, vidijo zanimive dizajne knjig in iz prve roke spoznajo kreativo v založniškem svetu, od platnice do vsebine.

Možnosti oglaševanja

Design & Paper blog zdaj ponuja možnosti oglaševanje, prilagojenega za naše občinstvo. Na domači strani sta na voljo dve oglasni pasici. To je vznemirljiva nova funkcija, namenjena različnim tipom produktov in storitev grafičnih oblikovalcev, ilustratorjev, fotografov, kreativnih agencij in umetnikov, ki ustreza naši ciljni publiki.

Design & Paper je iniciativa Skupine Europapier. Poleg tega, da je vodilni trgovec s papirjem v Centralni in Vzhodni Evropi, Rusiji ter Ukrajini, se Europapier zavezuje, da vam nudi najboljšo podporo, da vaš projekt zaživi. Naš Design & Paper blog je odprta platforma, preko katere vabimo vse, da predložijo svoje projekte za objavo.

Veselimo se, da bomo delili vaše delo z našo kreativno skupnostjo!

Nov izgleda bloga si lahko ogledate na: www.designandpaper.com.